Persoonlijke ontwikkeling & coaching

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING & COACHING

Meer zelfvertrouwen, minder stress, vaker relativeren in plaats van perfectioneren, een leukere relatie, een andere baan, makkelijker nee kunnen zeggen.  Zomaar een handvol coaching thema’s.
Ben jij zo´n iemand die graag het beste van zichzelf wil geven en een zinvol leven wil leiden maar dit met vallen en opstaan leert? Gelukkig, want dan ben je op de goede weg. Want ieder van ons moet dit zelf uitvinden. Want als er een standaard oplossing voor was had je het toch al lang anders gedaan.

Zelf kom je een heel eind
Je kunt er met vrienden over praten. Je kunt er over lezen want er zijn genoeg mooie en leerzame boeken over geschreven. En op internet wemelt het van de tips en trucs waarmee je een heel eind komt.
Maar in bepaalde fasen van je leven blijkt deze informatie ontoereikend te zijn.
Op die momenten heb je behoefte aan meer verdieping en zelfreflectie onder begeleiding.

Kennis is nog geen wijsheid
Je merkt dat omdat je dreigt vast te lopen. Of omdat je een nieuwe situatie niet meer met vertrouwde kennis of gedrag tegemoet kunt treden. Ervaring en kennis blijken niet meer voldoende. Dat komt omdat kennis en ervaring altijd met het verleden te maken heeft.

Daar tegenover staat dat je gevoel, intuïtie en eigen wijsheid altijd met de toekomst van doen heeft. En ze zijn strikt persoonlijk, wat het nog lastiger maakt. En over jou en jouw toekomst gaat het.

Coaching met het oog op jouw toekomst
Ik vind het superleuk om jou te coachen je leven te leven zoals dat het beste past bij je verlangen om het anders te doen of bij  je huidige levensfase.
Waarom? Omdat als je dat doet, dit niet alleen jouzelf maar ook je omgeving ten goede komt.

Om een vorm van coaching in een dergelijke fase voor iedereen mogelijk te maken heb ik een aantal mogelijkheden voor je.

Individuele coaching
Natuurlijk kun je kiezen voor individuele coaching. De ervaring leert dat je met vijf tot zeven gesprekken een heel eind kunt komen. Niet alleen voor je actuele vraagstuk, maar je ontwikkelt ook een ander bewustzijn waardoor je toekomstige situaties anders weet aan te pakken. Minder stress en meer mindfull, minder oordeel en meer vertrouwen, minder aanpassing en meer kracht.

In een kennismakingsgesprek bespreken we de
mogelijkheden en de kosten waarna je definitief beslist. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Cursus “Coach jezelf”
Aan de hand van je eigen thema of vraag leer je in zeven avonden jezelf beter kennen, wat je werkelijk wilt en wat je daarin tegen houdt.

In een groep van maximaal 6 deelnemers leer ik je hoe jij jezelf daarbij kunt coachen. Om datgene waar je naar verlangt te leven in het hier en nu en om je eigen ontwikkeling te sturen. Zowel bij de dingen die je overkomen, als bij datgene waar je naar op zoek bent in je leven.

Eendaagse workshops
Soms heb je inspiratie nodig om met een bepaald thema in je leven om te gaan. Voor veel voorkomende thema´s organiseer ik ééndaagse workshops. Ik geef je daarin veel persoonlijke tips om je verder te ontwikkelen.  Heel concreet, zodat je deze na de workshop daadwerkelijk in praktijk kunt brengen en leven.

De volgende workshops staan voor de komende tijd op de agenda:

  • Ga je stress te lijf – Start nu!
    Voorkom die overbodige stress. Want daar wordt écht niemand gelukkig van!
  • Uitgeblust? Zo krijg word je weer energiek!
    Ontdek je energielek en doorbreek je gedachtencirkels.

ADEMPAUZE
Je hebt deelgenomen aan een van de coaching programma’s. Thuis gekomen merk je dat je geheugen en je vermogen om zaken te begrijpen bezig zijn om je nieuwe inzichten in te passen en te integreren in je dagelijks leven.

Een cruciaal moment dat de komende tijd bewust aandacht van je vraagt. Aandacht die door de hectiek van alledag overruled kan worden.

Maandelijks organiseer ik een Adempauze. Zie het als een moment van reflectie om je bewustzijn te vergroten en je aandacht op de  juiste aspecten van je leven te focussen. Deze Adempauzes zijn tegen betaling van een symbolisch bedrag door iedereen bij te wonen.

Deze site is momenteel onder constructie