Zakelijk coachen

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING EN TEAMCOACHING

Authentieker, constructiever, evenwichtiger of hier en daar een boost?
Misschien is het tijd voor coaching.

Je wilt je leiderschapsprofiel authentieker invullen. Je zoekt een constructievere manier om met conflicten en onverwachte situaties om te gaan. Je bent toe aan een nieuwe stap in je carrière of echt bezig een beter evenwicht te krijgen tussen werk en privé.
Maar het kan ook zijn dat je team wel een boost kan gebruiken.

Zo maar een greep aan doelen en verlangens waar werkend Nederland mee stoeit. En waar je soms wel wat coaching bij kan gebruiken. Zeker wanneer je het idee hebt dat je huidige kennis en aanpak te kort schiet.

Wanneer weet je of coaching kan helpen?
Een goed signaal daarvoor is, wanneer je merkt dat je meer van hetzelfde blijft doen. Of dat je vanuit de beste intenties probeert het anders te doen zonder werkelijk effect.
Wanneer je dat bij jezelf signaleert is het tijd voor coaching.

PERSOONLIJKE COACHING

Coaching is een manier om met jezelf aan de slag te gaan. Om je als mens verder te ontwikkelen of mogelijke barrières te verkleinen die je functioneren in de weg staan.

In een kennismakingsgesprek verhelderen we samen je coachvraag, eventueel in samenspraak met de opdrachtgever. Met de focus op de toekomst gaan we van start om datgene te realiseren wat je wilt bereiken. De ervaring leert dat 5 tot 7 gesprekken vaak voldoende zijn.

Tijdens die gesprekken help ik je om op een reflecterende manier naar jezelf te kijken om vervolgens heel concrete stappen te nemen richting je doel. Dat doen we met gebruik van je kennis, gevoel, intuïtie en je eigen wijsheid. Je zult merken dat deze aanpak je verrassende en doeltreffende inzichten oplevert. Inzichten die je helpen om het werkelijk anders te gaan doen.
En stel je voor dat je dat echt zou lukken. Dat zou toch geweldig zijn!
Ik zou zeggen: stel niet meer uit, maar ga je ervoor!

Ben je echt toe aan een nieuwe stap in je carrière of een andere invulling van je huidige baan?
Kies dan voor loopbaancoaching.

TEAMCOACHING

Weet jij dat er meer in je team zit dan er nu uit komt, maar je weet niet precies waarom? En vermoed jij dat jouw team vanuit zichzelf betere resultaten kan boeken?
Zo ja, overweeg dan eens intervisie-coaching.

Wat is intervisie-coaching
Intervisie-coaching is een inspirerende en concrete manier van leren met en van elkaar aan de hand van eigen praktijkvragen.  Het is meer ´leren op bewustzijnsniveau´ dan alleen ´kennisniveau´ en een vorm die goed aansluit bij deze dynamische tijd. We spelen namelijk in op de actualiteit van dat moment. Om samen te leren wat effectief is en welke andere opties er zijn.
Specifiek in mijn aanpak bij intervisie is hoe je naast kennis je gevoel, intuïtie en eigen wijsheid toe kan passen in werksituaties.

Je teamleden ontwikkelen zo op een natuurlijke wijze niet alleen denkkracht, maar zien ook het belang in van je intuïtie gebruiken en gevoel checken.
Door deze andere focus ontstaat er meer ruimte voor constructieve beïnvloeding, onderlinge onbevangenheid en een scherpere signaalgevoeligheid die het werk en de onderlinge samenwerking ten goede komt.  Je teamleden zijn daardoor beter in staat kansen te zien en te benutten en voorbij hun eigen toko te kijken.
Vooral bij een nieuw projectteam het proberen waard!

We doen het zelf

Na een paar sessies onder begeleiding kan een team vaak zelf intervisie-coaching oppakken. Tijdens de sessies leer ik je team dan tegelijkertijd hoe ze samen intervisie kunnen doen. Er zijn altijd wel een of twee teamleden die het leuk en spannend vinden om dit op te pakken.

Vermoed je dat intervisie-coaching  iets kan zijn voor je team? Ik denk graag met je mee.
We kunnen dan samen kijken of dit een vorm is die past, of dat een andere vorm van team-coaching effectiever is.

Deze site is momenteel onder constructie